Iedereen heeft t altijd over dat pizzadeeg lastig te maken is, daar ben ik het niet mee eens!
Het gaat eigenlijk net zo gemakkelijk als pannenkoekbeslag maken!
Mijn deeg is SUIKERvrij, LACTOSEvrij, GISTvrij en GIFvrij en je kan ‘m glutenvrij maken door ander meel te gebruiken.
Vegan Pizza 4 pizza’s
- 2 blikjes geconcentreerde tomatenpuree
- 1/2 ui of 1 sjalot
- Zout en peper
- Groenten
- Olijfolie
- Deegroller
- Vegan geraspte kaas
- Optioneel: citroensap en italiaanse kruiden
Bodem:
- 400 gr bloem
- 250 ml water
- 1,5 el bakpoeder
- 1/2 el Zout
- Weeg het meel af en meng het goed met het bakpoeder en zout, doe er steeds meer water bij en kneed het deeg met je handen goed door.
- Maak een stevig bolletje van het deeg, meer water als het te droog is of meer meel als het te nat is. Zet het dan een halfuurtje afgedekt in de koelkast.
- Snipper het uitje en fruit het in wat olijfolie. Voeg dan de tomatenpuree, peper, zout en evt citroensap en kruiden toe. Laat het even doorsudderen.
- Zet de oven aan op 200 graden en snijd ondertussen de groente.
- Maak nu een gedeelte van je werkblad klaar om het deeg uit te rollen. Zorg dat het werkblad goed droog is en gooi er dan lichtjes wat meel op en ook op de deegroller.
- Snijd de deegbol in vier gelijke stukken en begin ze 1 voor 1 uit te rollen op je werkblad met je deegroller. Maak ze mooi dun en krul de randjes op als je een korst wilt maken.
- Zorg dat de pizzabodem op bakpapier komt te liggen voor je verder gaat met de topping, dit maakt de pizza zwaarder om later te verplaatsen. Bestrijk de bodem met de tomatensaus.
- Gebruik toppings naar keuze en schuif de pizza in de oven voor circa 20 min.
*mijn pizza is belegd met ananas en paprika en voor dochterlief zonder korstjes!
Eetsmakelijk!
vraagje, 1 el zout. Een eetlepel?? Klinkt als zoveel 🙂
Hai Petra, dat moet 1/2 el zijn! Zal het direct aanpassen, bedankt voor het onder de aandacht brengen. Heb je het recept al geprobeerd? Of durfde je het niet aan met de hoeveelheid zout, hihi. Groetjes, Amber