Appelkruimeltaart

Dit is de lekkerste appelkruimeltaart ever, al zeg ik het zelf!

mde
mde

Het is vrij van alles!! ZONDER dadels en ZONDER bananen als zoetmaker!
Wat zit er dan wel in? Dat vertel ik je graag dmv mijn recept.

 

WAT HEB IK NODIG VOOR OVERHEERLIJKE INGREDIËNTEN?

5 pers mini taart

  • 2 grote of 3 kleine appels
  • 100 gr amandelmeel (kan afwijken)
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 3 eetlepels rozijnen
  • kaneel (1 tl voor het deeg, 1 el voor het appelmengsel)
  • 100 ml gesmolten kokosolie
  • snuf zout

optioneel/variaties:

  • 1 tl honing of appelstroop door het deeg(voor de zoetekauw)
  • mixen met ander (glutenvrij-)meel
  • citroensap in het appelmengsel
  • citroenschil door het deeg

HOE MAAK IK DEZE FANTASTISCHE TAART?

180ºC 20 min

  1. kook allereerst de kokosolie in een pannetje, zodat alles binnen een minuut smelt,
  2. week de rozijntjes in een schaaltje met lauwwarm water.
  3. zet het vuur vervolgens uit en laat de kokosolie lauw worden terwijl jij de appels snijdt.
  4. meng de bakpoeder goed door het amandelmeel en voeg een snufje (gemalen zee-)zout toe.
  5. mix bij voorkeur het kaneel met de kokosolie(en appelstroop/honing) in een mixer zodat de smaken zich goed verdelen.
  6. bestrijk de taartvorm van 16cm doorsnede met extra kokosolie of olijfolie.
  7. giet de rozijnen af en roer de appels en de afgedepte rozijnen samen met het kaneel door elkaar.
  8. roer nu met een handmixer het oliemengsel en het meel goed door, voeg meel toe als het te nat blijft.
  9. let op: het word niet stevig door de amandelmeel, dus ‘leg’ het deeg in de taartvorm en stamp aan met je vinger of een gourmetspatel zoals ik dat doe.
  10. vul de bodem en een deel van de randjes tot je vind dat je genoeg deeg over houd voor het bekruimelen van de taart.
  11. gooi nu het appelmengsel op het deeg en druk de randjes deeg zachtjes naar binnen met je vinger of je spatel.
  12. met het overblijfsel van het deeg maak je nu kleine kruimeltjes om over de taart heen te strooien.
  13. in de oven voor slechts 20 minuten op 180 graden, blijf er wel bij, want iedere oven werkt anders.
  14. laat het goed afkoelen zonder dat je het uit de oven haalt
  15. zet het in de koelkast, dit is nodig zodat de kokosolie verhard en de bodem niet uit elkaar valt(door het fijne amandelmeel).

ENJOY

Print Friendly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *