Chocolate Dream Cake

OMG finally is mijn creatie dé chocolade droom geworden: Creamy Chocolate Dream Cake!

Het is een chocolade taart ZONDER EI, BOTER of SLECHTE SUIKERS 🙂 en daar ben ik wel ff ontzettend trots op.

 

WAT HEB IK NODIG VOOR DEZE DROOM?

  • 4 eetlepels kokosolie
  • 200 ml zuivelvrije melk
  • 250 gr meel/bloem naar keuze
  • 50 gr cacaopoeder
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 70 gr kokosbloesemsuiker
  • 1 el maple syrup
  • 50 ml koude espresso(of koffie)
  • handjevol geweekte dadels

Glazuur:

  • 150 ml amandelmelk
  • 100 gr zuivelvrije pure chocoladereep
  • 1 el maple syrup

HOE FLATS IK DIT IN ELKAAR?

  1. Week de dadels in een bakje met lauw-warm water en zet een pannetje met de kokosolie op laag vuur zodat deze kan smelten en afkoelen.
  2. Zet een kopje espresso (of koffie als je geen espresso in huis hebt) en laat het afkoelen, meet 50 ml af.
  3. Meng de natte ingrediënten met elkaar in een kom en doe hetzelfde met de droge ingrediënten.
  4. Stop het natte mengsel in een blender met de dadels tot er bijna geen stukjes meer te zien zijn.
  5. Roer het natte en het droge mengsel goed door elkaar tot een glad beslag.
  6. Vet je taartblik in van 22 cm breed of, zoals ik, een kleine hoge van 15 cm doorsnede.
  7. Giet het beslag in de taartvorm en schuif het de voorverwarmde oven in (180 gr) voor 25 a 30 min.
  8. Laat de taart afkoelen ín de vorm voor 10 minuten terwijl jij ondertussen het glazuur  maakt.
  9. Breng de melk in een pannetje net niet aan de kook en voeg de maple syrup toe.
  10. Haal de pan van het vuur en roer de chocoladereep erdoor tot een glad mengsel. Laat dit een kleine 10 minuten staat zodat het indikt.
  11. Na die tien minuten kan je de taart uit de vorm halen en het glazuur erover heen gieten. Enjoy!

 

Print Friendly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *