Gevulde Courgette

Creatief en simpel gerecht voor in de oven~ heerlijk gevulde courgette. Courgette is een groente dat ik graag gebruik en het is groen- dus absoluut extra gezond!

Voor 2 pers

Gevulde Courgette

  • 200 gr rundergehakt
  • 1 ui
  • 1/2 prei
  • 2 tomaten
  • 1 courgette
  • olijfolie

voor de kruiden:

  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl koriander
  • 1/2 tl komijn
  • snuf zwarte peperpoeder
  • 1,5 tl kerriepoeder
  • 1 tl knoflookpoeder of knoflookteentje
  • zout

optioneel:  geraspte kaas of mozzarella

 

  1. Fruit de knoflook samen met de ui en de prei in een braad- of wokpan.
  2. Kruid ondertussen het gehakt met bovenstaande kruiden.
  3. Verwarm de oven op 200 graden.
  4. Snijd de courgette doormidden en hol ‘m uit(let op: laat de zijkanten eraan zodat er niks uit kan vallen).
  5. Rul het gehakt mee in de pan tot je geen roze meer ziet.
  6. Leg de gehalveerde courgettes op bakpapier en vul het met het gehaktmengsel uit de pan.
  7. Snijd de tomaten in plakjes en verdeel ze over de courgettes.
  8. Maak het eventueel af met de kaas of mozzarella en schuif het in de oven voor 35 minuutjes op 200 graden.

 

*Serveer het met een torentje van rijst óf aardappelpuree met overgebleven groenten.2016-03-17 23.21.45

Voor de aardappelpuree:

  1. 1, Kook de aardappels met een halve theelepel zeezout tot ze stampgaar zijn.
  2. 2. Bak wat prei en de uitgeholde stukken courgette op in de pan waar het gehakt in heeft gezeten.
  3. 3. Gooi nog een snuf witte peperpoeder over het geheel heen en roer het lekker door elkaar.

 

Voor het rijst torentje:Snapchat-3044079294586181952

  1. Kook de rijst in een rijstkoker(vul de rijst aan met water tot 1 vingerkootje ondergedompeld staat water) of pan(1 theekop rijst
    = 1,5 theekop water) 13 min koken + 10 min rusten.
  2. Schep de rijst in een glas wat een mooie vorm heeft en druk het even aan.
  3. Zet nu het glas ondersteboven neer op het serveerbord en houd een paar seconden zo.
  4. Haal het glas voorzichtig weg et Voila!

 

 

Print Friendly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *