Creatief en simpel gerecht voor in de oven~ heerlijk gevulde courgette. Courgette is een groente dat ik graag gebruik en het is groen- dus absoluut extra gezond!
Voor 2 pers
Gevulde Courgette
- 200 gr rundergehakt
- 1 ui
- 1/2 prei
- 2 tomaten
- 1 courgette
- olijfolie
voor de kruiden:
- 2 tl paprikapoeder
- 1 tl koriander
- 1/2 tl komijn
- snuf zwarte peperpoeder
- 1,5 tl kerriepoeder
- 1 tl knoflookpoeder of knoflookteentje
- zout
optioneel: geraspte kaas of mozzarella
- Fruit de knoflook samen met de ui en de prei in een braad- of wokpan.
- Kruid ondertussen het gehakt met bovenstaande kruiden.
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Snijd de courgette doormidden en hol ‘m uit(let op: laat de zijkanten eraan zodat er niks uit kan vallen).
- Rul het gehakt mee in de pan tot je geen roze meer ziet.
- Leg de gehalveerde courgettes op bakpapier en vul het met het gehaktmengsel uit de pan.
- Snijd de tomaten in plakjes en verdeel ze over de courgettes.
- Maak het eventueel af met de kaas of mozzarella en schuif het in de oven voor 35 minuutjes op 200 graden.
*Serveer het met een torentje van rijst óf aardappelpuree met overgebleven groenten.
Voor de aardappelpuree:
- 1, Kook de aardappels met een halve theelepel zeezout tot ze stampgaar zijn.
- 2. Bak wat prei en de uitgeholde stukken courgette op in de pan waar het gehakt in heeft gezeten.
- 3. Gooi nog een snuf witte peperpoeder over het geheel heen en roer het lekker door elkaar.
Voor het rijst torentje:
- Kook de rijst in een rijstkoker(vul de rijst aan met water tot 1 vingerkootje ondergedompeld staat water) of pan(1 theekop rijst
= 1,5 theekop water) 13 min koken + 10 min rusten. - Schep de rijst in een glas wat een mooie vorm heeft en druk het even aan.
- Zet nu het glas ondersteboven neer op het serveerbord en houd een paar seconden zo.
- Haal het glas voorzichtig weg et Voila!