Tadadadaaaa: een super easy rijst variant: de curried rice dish!
Voor een frisse opkikker op een hete zomerdag of als bijgerecht in de koude wintermaanden, alles kan.
WAT HEB JE NODIG? (4 pers)
- 250 gr basmati rijst
- 150 gr cashewnoten
- verse koriander of selderij
- 100 gr geweekte rozijnen
- zout en peper
- 2 el curry poeder
HOE MAAK JE DIT KLAAR?
- Kook de basmati rijst in de rijstkoker gaar of in een pannetje gebruik je vingerkootje als maatstaaf voor de hoeveelheid water die boven de rijst uit mag stijgen. Laat 10 min koken op laag vuur.
- Ondertussen zet je de rozijnen in de week, gebruik hier lauw water voor.
- Je snijd de koriander of selderij zoals ik heb gebruikt in kleine stukjes in hoeveelheid naar eigen smaak.
- De rijst is na de tien min kookgaar geworden en je mag 'm met deksel erop nog een paar minuten door laten stomen terwijl jij de cashews en de kruiden klaarzet.
- Meng alle ingrediƫnten door elkaar in een grote bak.
Voor extra smaak kan je er olijfolie aan toevoegen en de rijst in een wokpan knapperig laten worden met wat knoflook(poeder).
Dit gerecht is snel klaar, het vult goed en gaat goed samen met veel sauzen en bijgerechtjes.