Dadelbolletjes

Yum! Snel en makkelijk een zoet hapje op tafel toveren? Dadelbolletjes zijn ideale snacks! 

Dit gerecht doen we op gevoel. Laten we beginnen:

WAT HEB JE NODIG? 

  • ontpitte zachte dadels (weken en ontpitten)
  • kokosrasp

Optioneel om het nog zoeter te maken en makkelijker te rollen(niet noodzakelijk):

  • snuf kaneel en snuf zout
  • kokosmeel
  • agave siroop

Optioneel om het langer te bewaren:

  • drupjes citroensap
  • theelepels kokosolie

HOE DOE JE DIT?

de basis:

  1. Hak twee handjes vol dadels in een hakmachine tot fijne kleine stukjes. Kies hier evt voor het toevoegen van andere hierboven voorgestelde ingrediƫnten.
  2. Kneed de dadels verder met de hand en rol ze in bolletjes in gewenst formaat.
  3. Leg een schaaltje klaar met kokosrasp en rol de bolletjes erdoor heen, druk aan waar nodig zodat ze een mooie witte buitenkant krijgen. 

Dit is een topper voor bezoek! Je kan er mensen blij mee verassen. 

Print Friendly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *