Simpel en snel gerecht! Nasi Goreng staat op #1 in de lijst van Budget Boodschappen.
Nasi Goreng
- rijst (basmati of surinaamse)
- 1 ui
- 1 teentje Knoflook
- 2 rawit
- scheut Ketjap (op gevoel)
- paprika en broccoli (hiermee kan je eindeloos variëren)
- gebakken ei
- Optioneel: kip of varkensvlees
Kruiden:
- 1/2 tl koriander
- 1 tl laos
- peperpoeder
- 1 tl zeezout
- 1 tl gember
- 2 tl geelwortel
- puntje tl komijn
- Fruit de ui en knoflook met wat zeezout in een wokpan.
- Maak de rijst klaar in een rijstkoker(circa 20 min) of pan(15min koken-10min laten staan).
- Doe de gesneden groenten erbij samen met de kruiden. Voeg dan de ketjap toe.
- Maak een gebakken ei met wat zout en peper en paprikapoeder.
- Laat de rijst even rusten en giet vervolgens het meeste van de ketjap’saus’ uit de wokpan. Bewaar het in een kommetje om later eventueel weer toe te voegen.
- Schep wat rijst in de wokpan en roer goed door. Voeg wat ketjapsaus uit de kom toe als het de rijst niet genoeg kleurt.
*serveer met het gebakken ei, sambal en atjar.
* hoe maak je rijst in een pan? – reken per theeglas rijst 1,5 theeglas water
* hoe maak je rijst in een rijstkoker? – gooi de rijst in de rijst koker en giet water erover heen tot je vinger kootje op de rijst rust en ondergedompeld in het water staat
* hoeveel rijst per persoon? – – 2 theeglazen voor 4 pers