Nasi Goreng

Simpel en snel gerecht! Nasi Goreng staat op #1 in de lijst van Budget Boodschappen.

Nasi Goreng

  • rijst (basmati of surinaamse)
  • 1 ui
  • 1 teentje Knoflook
  • 2 rawit
  • scheut Ketjap (op gevoel)
  • paprika en broccoli (hiermee kan je eindeloos variëren)
  • gebakken ei
  • Optioneel: kip of varkensvlees

Kruiden:

  • 1/2 tl koriander
  • 1 tl laos
  • peperpoeder
  • 1 tl zeezout
  • 1 tl gember
  • 2 tl geelwortel
  • puntje tl komijn
  1. Fruit de ui en knoflook met wat zeezout in een wokpan.
  2. Maak de rijst klaar in een rijstkoker(circa 20 min) of pan(15min koken-10min laten staan).
  3. Doe de gesneden groenten erbij samen met de kruiden. Voeg dan de ketjap toe.Snapchat-8468748492362577244
  4. Maak een gebakken ei met wat zout en peper en paprikapoeder.
  5. Laat de rijst even rusten en giet vervolgens het meeste van de ketjap’saus’ uit de wokpan. Bewaar het in een kommetje om later eventueel weer toe te voegen.
  6. Schep wat rijst in de wokpan en roer goed door. Voeg wat ketjapsaus uit de kom toe als het de rijst niet genoeg kleurt.

 

*serveer met het gebakken ei, sambal en atjar.

 

* hoe maak je rijst in een pan? – reken per theeglas rijst 1,5 theeglas water

* hoe maak je rijst in een rijstkoker? – gooi de rijst in de rijst koker en giet water erover heen tot je vinger kootje op de rijst rust en ondergedompeld in het water staat

* hoeveel rijst per persoon? – – 2 theeglazen voor 4 pers

Print Friendly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *