Satésaus

Sateh is geliefd onder de Nederlanders, maar oorspronkelijk een aziatisch gerecht. Dat recept zal ik in de toekomst een x posten- met foto.

Bij de molukse lontong worden koude(gekookte) groente geserveerd met vlees als sateh om over het kleurrijke bord vervolgens een mooie warme satehsaus te schenken.

In de ketjap en pindakaas die vaak word gebruikt zitten suikers en E-nummers. Haal deze dus bij de biologische winkel of let goed op bij de pindakaas uit de Albert Heijn.

Satehsaus

  • 100 gr pindakaas
  • 1/2 kop warme melk
  • 1 el zonnebloemolie
  • snuf zout
  • 1 tl gemberpoeder
  • 2 teentjes knoflook
  • sjalotje
  • 1 el ketjap
  • 2 tl sambal
  1. verhit de zonnebloemolie met de gemalen knoflook en de fijngesnipperde sjalotjes in een steelpannetje.
  2. voeg al roerend de pindakaas en de ketjap toe. Voeg zout en gember naar eigen smaak toe. Om vervolgens de warme melk erbij te gieten.
  3. Goed doorroeren op zacht vuur. Evt met staafmixer voor een super gladde saus(dit heb ik op de foto niet gedaan).
  4. LET OP niet laten koken- het mengsel word gauw te dik en gaat dan aanbranden.
  5. Je kan met wat extra melk of lauw water de saus verdunnen naar eigen smaak.
  6. Serveer terwijl het nog warm is.

 

Print Friendly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *