Telkens houd ik wat over na het maken van mijn pompoensoep. Hmm.. wat kan je nu beter doen met zulke heerlijk zoete overgebleven ingrediƫnten dan een cake er van maken?
Haal de herfst in huis op elke tijd van het jaar. Want hier ga jij heel blij van worden.
Pompoencake
- 250 gr pompoen
- 5 el maple syrup
- 1.5 el olijfolie
- 3 eieren
- handjevol rozijnen
- 200 gr (spelt) bloem
- handjevol hazelnoten
- pompoenpitten
- snuf zout
- 2 tl bakpoeder
- 2 tl speculaaskruiden
- Snijd de pompoen in blokjes en verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de rozijntjes even wellen in wat lauw water.
- Mix de pompoen in een ovenschaal samen met de olijfolie, zout en de maple syrup. Rooster het in de oven voor 20 min.
- Pureer het mengsel met een handmixer of keukenmachine tot een moes. Dep de rozijnen droog. Laat de pompoen goed afkoelen.
- Klop de eieren goed op en voeg vervolgens het meel, het bakpoeder en de pompoen om en om toe in de keukenmachine.
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Meng de speculaaskruiden, de rozijnen en de noten heel even mee.
- Giet het mengsel in een bakblik (21cm)en versier het met wat pompoenpitjes.
- Schuif het geheel 40 minuten de voorverwarmde oven in.
Het is super zoet en toch vrij van geraffineerde suikers! Geniet ervan en deel het vooral uit.