Appelflappen

Gezond en suikervrij zijn die appelflappen van mij!

Appelflappen

  •  1x filodeeg (10 plakjes)
  •  4 a 5 appels
  •  twee handjes vol rozijnen
  •  el kaneel
  •  el kokosolie

200 C – 20 a 25 min(elektrische oven)

  1. Verwarm de oven voor en laat het deeg ontdooien
  2. Week de rozijntjes circa 15 min in lauw water – dep ze daarna droog
  3. Smelt de kokosolie even in een pannetje
  4. Snijd de appels in stukjes en meng het samen met de rozijnen en de kaneel(evt. één of twee druppels citroen toevoegen)
  5. Verdeel het mengsel over de stukjes deeg en vouw het dicht in een driehoek
  6. Besmeer het met de kokosolie en druk de randjes aan zodat ze sluiten
  7. Zet ze op een bakplaat met wat bakpapier ongeveer 20 min in de oven op 200 graden
  8. Houd ze in de gaten tot ze mooi goudbruin worden

20160419_110731

Print Friendly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *