Pisang goreng

Pisang goreng

Een Moluks/indisch hapje dat ook vaak geserveerd word in Chinees/indische restaurants.

Ontzettend simpel om deze verwennerij te maken!

Je moet er alleen even zin in hebben..

  1. 3 bananen
  2. 1 ei
  3. bloem of glutenvrij meel
  4. plantaardige melk (zoals rijstemelk)
  5. zonnebloemolie

Optioneel: een beetje bakpoeder (ziet er net wat mooier uit), maar zonder lukt ie ook prima!

  1. Maak het beslag door een ei goed te kloppen, daarbij voeg je de bloem en de melk geleidelijk toe. Het word een beslag net als een pannenkoek. Voeg een beetje zout toe en evt wat bakpoeder.
  2. Laat de zonnebloemolie in een wokpan heet worden. Er mag een goede 5 cm olie in liggen zodat de pisang lekker (bijna) ondergedompeld kan worden.
  3. Snijd de banaan (pisang) door de helft en vervolgens in reepjes zoals jij het leuk vind (ik doe ze meestal nog door 3-en).
  4. Meng de banaan voorzichtig door het beslag heen en gebruik een grote lepel om elke banaan met wat beslag in de hete olie te leggen. Houd een beetje ruimte over tussen elk banaantje(ik giet er meestal nog iets extra beslag overheen).
  5. Kijk uit voor spetters en zet je olie op middenhoog vuur.
  6. Bij een mooie goud bruine kleur kan je ze draaien en vervolgens af laten druipen in een vergiet met keukenrolpapier.

Geniet er van en deel vooral uit. Ze zijn favoriet!

 

 

Print Friendly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *