Appel-kaneel cake
Deze cake maak je bijna zo gemakkelijk als dat je appelmoes maakt!
Vrij van geraffineerde suikers, lactose en is vegan te maken.
Voor de zoetekouw: voeg 50 gr extra kokosbloesemsuiker toe of een tl appeldiksap.
- 2 appels
- 2 el kaneel
- 1.5 tl bakpoeder
- 170 gr bloem
- 2 eieren of eivervanger
- Zout
- 75 gr kokosbloesemsuiker
- Olijfolie of kokosolie
- Snijd de appel in kleine stukjes(houd wat dunne partjes over voor versiering) en doe dit in een klein pannetje samen met een snuf kaneel en de kokosbloesemsuiker.
- Kook het geheel tot het zacht is en maak er een moes van met de staafmixer of stamper.
- Verwarm je oven voor op 175 graden en vet je bakblik van 19 cm in met olie.
- Klop de eieren goed op en meng het kaneel, de bakpoeder en de eieren met een beetje zout in een keukenmachine of met de hand.
- Voeg om en om de bloem en de appel moes toe aan het mengsel.
- Giet het mengsel in het bakblik, doe de partjes appel eroverheen en schuif het de oven in voor 35 a 40 min.
Eetsmakelijk
ik vind hem zaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaalig. Echt zo makkelijk te maken!!
Ik heb er wel minder kaneel in gedaan omdat ik 2 eetlepels wel wat veel vond. Maar dat kan je helemaal zelf beslissen natuurlijk. Dit is er 1 in de categorie: maaaaaaaaken. Oh en, doe dat niet als je net moet lunchen want geheid dat je hem helemaaaaaaal…