Authentieke Sugo

Zodra je eenmaal weet hoe je de echte Sugo maakt, wil je geen pakjes of potjes meer uit de supermarkt!

Sugo is Italiaans voor pastasaus, dit gebruiken ze door de spaghetti- vooral als eerste gang. Ook wel tussen de vellen in de lasagne in combinatie met een bechamelsaus.  Meestal wordt er een grote pan gemaakt die tot 8 dagen in de koelkast kan worden bewaard. Je kan het natuurlijk ook invriezen voor later gebruik.

Sugo

  • Tomatenblokjes uit blik of zelfvermalen 450 gr
  • Peterselie
  • Ui
  • Zout
  • Snuf zwarte peper
  • Pasta
  • evt: laurier of basilicum
  1. Fruit de fijngesneden ui in een kookpan.
  2. Voeg de tomatenpuree hieraan toe en breng het aan de kook.
  3. Vul de saus met wat zout, peper en peterselie.
  4. Laat het 40 min sudderen- regelmatig roeren!

20160330_181406

Print Friendly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *