Budget Boodschappen

Hoe kun je nou het best op budget, maar toch bewust & gezond boodschappen doen?

Hier geef ik je antwoord op met voorbeelden van gerechten en andere tips. Ik verwijs je veel door naar de pagina Voorraadkast Basics– dit zijn de absolute must haves van iedere voorraadkast!

 

Tip 1:

-Pin je boodschappen geld – zo dwing je jezelf goed op te letten wat alles kost en dus koop je geen onnodige extra’s

Tip 2:

– Ga niet vaker dan 1 keer p/w naar de supermarkt of biologische winkel – zo voorkom je geld uit te geven met je ogen

Tip 3:

-Houd je voorraadkast goed aangevuld – zo heb je altijd eten in huis- ook al heb je geen tijd of zin om iets te bedenken/ naar de winkel te gaan – je pakt gewoon deze pagina erbij – zie onderaan een lijst met Budget Recepten.

Tip 4:

-Ga uit eten en koop minder gezond voedsel van je ‘zakgeld’ – zo voorkom je dat je de rest van de maand geen eten meer hebt.

Tip 5:

-Leer je lichaam aan te geven als je vol zit – luister daar vervolgens naar- op deze manier eet je niet meer dan je nodig hebt & geef je dus niet onnodig veel geld uit/ je lichaam onnodig veel brandstof (die dit teveel vaak in vet opslaat).

Tip 6:

-Wees bewust van wat je eet en kies vervolgens zorgvuldig je tussendoortjes – don’t overspend je boodschappen geld aan zoete ‘troep’ waar je achteraf een dip én spijt krijgt.

Tip 7:

– Kook zonder pakjes – in verhouding betaal je veel meer voor minder voedzaam eten!

 

Eet je veel tussendoortjes? Je hebt jezelf vast wel eens geremd doordat je bijvoorbeeld niet wilde aankomen. Het is een grote fabel om te denken dat je geen tussendoortjes zou mogen hebben. We leven in een samenleving waarin we de luxe hebben om naast de ‘nodige’ maaltijden ook tussendoor kunnen knabbelen. Het is alleen wel aan jou om gezond te kiezen!

Het is overigens ook goed voor je verteringsstelsel om elk 1,5 uur voedsel te mogen verwerken. Dit is ook de reden waarom het gezond is om ’s ochtends te beginnen met je ontbijt. Zo kan je lichaam met jou actief de dag beginnen!

Houd van je lichaam en doe de nodige voedselkennis op!

Zie ook mijn video de suikervrije stap maken <

Het is fijn om het antwoord op de volgende vragen eens voor jezelf uit te zoeken. Wat is voedzaam voor jou lichaam? Wat is écht niet gezond om binnen te krijgen? En wat is OK om af en toe eens te nemen? (ik heb zelf  heel lang de 80/20 regel gehanteerd betreft suikervrij leven)

Je zit misschien op budget, maar je mag ook prioriteiten stellen als het op je lichaam en de brandstof(voedsel) die je het geeft.

Gezonde tussendoortjes:

  • Rozijntjes
  • Handjevol noten
  • Vers fruit
  • Groente dip (komkommer/wortel/paprika met frisse dip)
  • Bananenbrood
  • Notenreep
  • Rijstewafel
  • Havermoutkoekjes

Budget Recepten:

  1. Nasi Goreng
  • Rijst
  • Ketjap ^
  • Ui ^
  • Groenten als paprika, prei, broccoli, witte kool, taugé
  • Ei
  • Optioneel: kip of varkensvlees, hete peper, sambal en/of salade groenten
  • Nasi kruiden (laos, koriander, peper, zout, gember, geelwortel)

  1. Kerrie rijst (comfortfood)-
  1. Authentieke Spaghetti
  • Pasta
  • Tomaten puree
  • Laurierblad
  • Peterselie
  • Optioneel: gehakt en groenten
  1. Uiensoep-
  • Uien
  • Water
  • Wijn
  • Groente buillonblokje
  1. Groentesoep-
  • Groente bouillonblokje
  • Water
  • Optioneel: groenten als wortel en prei/ ballen en vermicelli
  • Tuinkruiden: peterselie of basilicum

Meer budgetrecepten:

6. Indiase Curry

7. Tortilla Wraps

8. Pisang Goreng (gebakken Banaan)

9. BoerenOmelet

10. Gebakken aardappels( a forno)

11. Witte Vis Ovenschotel

12. Rijst salade

13. Chocolade vla (of vanille)

14.  Appelcake

15. Bietensalade

* werkt de link nog niet? –

> dan ben ik er nog mee bezig! ~coming soon 🙂 Ik probeer mijn website zo up to date mogelijk te houden. Ik vind het wel leuk om het inzichtelijk te maken.

 

Als je vragen of opmerkingen hebt dan hoor ik het graag! 

Delen komt van twee kanten~ jouw mening is belangrijk voor mij

 

Print Friendly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *