Carne betekend vlees, daarom geen carne in de naam van mijn chili gerecht.
Ik gebruik echte bonen voor mijn chili, let op dit moet eerst 8 uur weken!
De rijstnoedels van de albert heijn maakt het gerecht helemaal af door zijn smeuigheid en het ligt licht op de maag.
Chili con Noedels
- 2Aubergines
- Ui
- Rode kidneybonen
- Knoflook
- Hete peper of chilipoeder
- Rijstnoedels
- 4blikjes Tomatenpuree
- Zonnebloemolie
- Peper en zout, 1/2 el paprikapoeder, 1 tl kerriepoeder
- Kook de geweekte en afgegoten bonen 10 min voor.
- Snijd ondertussen 2 hele aubergines en ui in blokjes. Hak of pers de knoflook fijn.
- Fruit het bovenstaande in een braadpan met een lekkere bodem van zonnebloemolie.
- Gooi dan de kruiden en de tomatenpuree erdoor. Meng het met 2 kopjes lauw water.
- Laat het zeker anderhalf uur, liefst twee uur sudderen, vaak roeren! Word het te droog gooi er dan weer wat water bij.
- De laatste 10 minuten heb je tijd om water te koken en doe de noedels in een pan of schaal met deksel. Giet hier het kokende water overheen zodat alles onder water staat en leg de deksel erop voor 3 minuten.
*eetsmakelijk!