OMG finally is mijn creatie dé chocolade droom geworden: Creamy Chocolate Dream Cake!
Het is een chocolade taart ZONDER EI, BOTER of SLECHTE SUIKERS 🙂 en daar ben ik wel ff ontzettend trots op.
WAT HEB IK NODIG VOOR DEZE DROOM?
- 4 eetlepels kokosolie
- 200 ml zuivelvrije melk
- 250 gr meel/bloem naar keuze
- 50 gr cacaopoeder
- 1,5 tl bakpoeder
- 70 gr kokosbloesemsuiker
- 1 el maple syrup
- 50 ml koude espresso(of koffie)
- handjevol geweekte dadels
Glazuur:
- 150 ml amandelmelk
- 100 gr zuivelvrije pure chocoladereep
- 1 el maple syrup
HOE FLATS IK DIT IN ELKAAR?
- Week de dadels in een bakje met lauw-warm water en zet een pannetje met de kokosolie op laag vuur zodat deze kan smelten en afkoelen.
- Zet een kopje espresso (of koffie als je geen espresso in huis hebt) en laat het afkoelen, meet 50 ml af.
- Meng de natte ingrediënten met elkaar in een kom en doe hetzelfde met de droge ingrediënten.
- Stop het natte mengsel in een blender met de dadels tot er bijna geen stukjes meer te zien zijn.
- Roer het natte en het droge mengsel goed door elkaar tot een glad beslag.
- Vet je taartblik in van 22 cm breed of, zoals ik, een kleine hoge van 15 cm doorsnede.
- Giet het beslag in de taartvorm en schuif het de voorverwarmde oven in (180 gr) voor 25 a 30 min.
- Laat de taart afkoelen ín de vorm voor 10 minuten terwijl jij ondertussen het glazuur maakt.
- Breng de melk in een pannetje net niet aan de kook en voeg de maple syrup toe.
- Haal de pan van het vuur en roer de chocoladereep erdoor tot een glad mengsel. Laat dit een kleine 10 minuten staat zodat het indikt.
- Na die tien minuten kan je de taart uit de vorm halen en het glazuur erover heen gieten. Enjoy!