Taart met citroensmaak, je moet ervan houden, en dat doe ik dus, ik houd ervan. Wanna try?
Het is een raw cheesecake dus er komt geen oven aan te pas!
WAT HEB JE NODIG?
Bodem:
- 150 gram amandelen
- 3 el ahornsiroop/maple syrup
- 40 gram kokosrasp
Vulling:
- 1 groot blik kokosmelk
- 2 middelgrote citroenen
- 100 ml ahornsiroop/maple syrup
- 1 grote el maizena/aardappelzetmeel
HOE BEGIN JE HIER AAN?
- Crunch de amandelen in een keukenmaler, gooi er de kokosrasp bij met ahornsiroop.
- Strijk dit mengsel over een ingevet taartblik en zet het in de vriezer.
- Schaaf het schil van de twee citroenen en pers het sap eruit.
- Giet de kokosmelk in een pannetje en zet dit op hoog vuur(tot het kookt) samen met het citroensap, de schil en de ahornsiroop.
- Meng ondertussen de maizena in een bakje met een klein beetje water, zodat het oplost en een witte substantie wordt.
- Roer de maizena door het mengsel in je pannetje voor twee minuten tot alles mooi egaal is en begint in te dikken. Draai het vuur uit en laat afkoelen tot het op kamertemperatuur is gekomen.
- Haal de taartvorm uit de vriezer en giet het vloeibare cheesecake mengsel over de bodem die nu door de ijskast hard is geworden.
- Zet de taartvorm nog minimaal 3 uur in de vriezer of laat het overnachten.
- é voila, je rauwe lemon cheesecake is gereed!