Cocos-Choco Cake

Voor alle vrouwen die niet zonder chocolade kunnen, maar wel een gezonde (vegan) lifestyle willen leven!

Hier een ‘not so guilty’ chocolade pleasure!

Je kan er een cake van bakken, een taart, muffins, brownies hoe je het maar wilt presenteren!

Vrij van gifstoffen en geraffineerde suikers, zonder tarwe en dus zonder gluten. Door het gebruik van rauwe cacao, producten van de kokosnoot en andere natuur ingrediënten kan je hier zorgeloos van genieten.

Cocos-Choco Cake

180C

  • 2 eieren of eivervanger (2x 1 el chia of lijnaad mengen met 2 x 3 el water)
  • 250 ml kokosmelk
  • 300 gr amandelmeel
  • 125 gr kokosbloesemsuiker
  • 75 gr rauwe cacao poeder
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el citroensap
  • 60 gr gesmolten kokosolie
  • snuf (keltisch) zout
  1. Meng de droge ingrediënten in een kom
  2. Stel de oven in op 180 graden.
  3. Klop de eieren of eivervanger, kokosolie, kokosmelk en citroensap in een andere kom
  4. Mix nu alles door elkaar *het word een nat beslag
  5. Stop het 40 min in de oven als je een vierkant bakblik of taartvorm gebruikt en 20 min als je een muffinvorm of bakplaat voor brownies gebruikt.

Voor de finishing touch kan je een heerlijke topping maken. Tip! Stop direct wat in de vriezer, anders gaan ze geheid binnen een dag op!

*serveer met wat aardbeitjes en kokosrasp

Print Friendly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *