Stoofvlees in een lekkere rode saus van paprika.
Goulash
- 100 ml rode wijn
- 300 ml water
- 1 blikje t puree
- Half groentebouillon blokje (zonnatura)
- Sucadelappen og hacheevlees
- 50 gr bloem
- 2 uien
- 1 of 2 rode paprika’s
Kruiden:
- 1 el paprikapoeder
- Zout en peper
- 1 tl Karwijzaad
- 2 laurierbladeren
- Snijd de uien en het vlees om bruin te garen in de braadpan, kruid het met zout, peper en de paprikapoeder.
- Meng de bloem door de pan heen en voor het aanbakt blus je het af met de wijn.
- Laat de wijn koken en gooi de gesneden paprika erbij, vervolgens voeg je het water en t halve bouillonblokje toe om nogmaals aan de kook te brengen.
- Zet het geheel 2,5 tot 3 uur op een laag pitje nadat je de laurierbladeren en het karwijzaad hebt toegevoegd.
- Roer regelmatig en voeg extra water toe als de saus dreigt op te drogen.
*Serveer met rijst of aardappelpuree en een glas rode wijn 🙂