Linzen opkikker soep

Linzen? Oh jaaa, mijn nieuwe favoriete bonensoort. Het heeft namelijk geen tijd nodig om voor te weken! Ideaal dus om te verwerken in een soep of snelle maaltijd.

Ik houd heel erg van comfort food en ik bedacht dit recept toen ik op zoek was naar een nieuw soort soepje die me door regenachtige dagen heen kon helpen.

Wat hebben we nodig?             6 pers

- een 1/2 pak linzen (geel of groen)

- 1/2 prei

- 2 rode paprika's

- 1 blikje tomatenblokjes

- 5 el AH bio groenten bouillonpoeder

- 1,5 liter water

- zout en peper

- olijfolie

evt. vermicelli 


Hoe maken we dit?

1. fruit de prei in een beetje olie in een grote soeppan.

2. als de prei verkleurt kan je het blikje met de tomatenblokjes toevoegen aan de pan, laat dit samen even koken en schep dan de rauwe linzen erdoor. 

3. voeg wat peper en zout toe.

4. meet 1,5 liter water af in een maatbeker en giet dit geleidelijk door het gerecht, dit wissel je af met de eetlepels bouillonpoeder.

5. laat alles nog 15 minuten doorkoken tot de pan lekker vol begint te lijken.

6. draai het vuur uit en serveer aan je gasten met een lekker brood of salade.

Print Friendly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *