Meat/Vega Balls a la Anna

Meatballs/Vega-balls a La Anna.

Naar een recept van mijn oma Anna. Het geheim zit ‘m in het kruiden van het (nep)vlees.

  • Gehakt of vegetarische ballen
  • Prei
  • 1 rode Paprika
  • 1 ui
  • Blikje tomaten puree
  • Olijfolie
  • Optioneel: chilisaus

Kruiden: per 100 gr

  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl cayennepeper
  • Zout en peper
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/4 tl korianderpoeder
  • Klein snufje laospoeder
  1. Begin met het kruiden van het (nep)vlees. Zorg bij het kneden dat de kruiden goed verdeeld zijn. En draai redelijk kleine balletjes.
  2. Snijd de groenten en zet een braadpan op het vuur met flink wat olijfolie.
  3. Breng de rijst aan de kook.
  4. Draai de ballen rondom gaar en voeg vervolgens de groente toe. Voeg hier extra peper en zout aan toe. Laat dit 5 minuten staan en roer regelmatig.
  5. Meng de tomatenpuree(evt chilisaus) door de pan en voeg een klein beetje water toe. Laat het aan de kook komen om vervolgens nog 20 minuten te sudderen op laag vuur.

*Serveer de ballen in de rode saus op wat witte rijst met wat zoetzure groenten erbij.

Enjoy!

20160424_180305

Print Friendly

One Reply to “Meat/Vega Balls a la Anna

  1. Lieverd ik heb alles van je gelezen ,zoooo moooi!!!!!
    Het heeft mij ontroerd. En dan al die recepten zooo goed ….
    Ik ga deze week die gehaktballen van alla Anna maken ,,, ha ha ha .
    Weet nu wat ik op fafel kan zetten , als jullie komen …
    GEWELDIG. ??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *