Na het Internet te hebben afgezocht voor gistloos brood. Kwam ik alleen maar recepten van zuurdesem tegen. Maar omdat mijn dochter geen schimmels mag hebben- kan ze dit dus ook niet!
Aangezien bakpoeder en de koekenpan toch al dagelijks hier in gebruik is. Ben ik gaan experimenteren met de meest simpele ingrediënten.
Het was de eerste poging al een succes! Volgende keer probeer ik het in de broodbakmachine.
Voor 4 broden:
Puur Brood
- 320 gr biologisch tarwebloem
- 200 ml water
- Zout
- 2 tl bakpoeder
- kokosolie
- Meng de bloem met het water in een keukenmachine tot een stevig ietwat plakkerig deeg(de hoogste stand voor 3 min).
- Haal met 1 of 2 grote lepels het geheel eruit zoals je met schepijs zou doen- als je geen vieze handen wilt.
- Laat het 30-40 min rusten. Kneed het dan in een mooie bol.
- Gooi wat extra bloem over je werkblad. Snijd het deeg in 4 stukken en rol met een deegroller over je werkblad uit. Ongeveer de grootte van je koekenpan.
- Bak het brood als een pannenkoek in een klein beetje kokosolie.
In de pan rijst het brood nog iets. Het heeft wel wat weg van een turksbrood of flatbread.
Tadaaaa je eigen gemaakte Pure brood!