Rendang

Het lekkerste rundvlees gerecht uit de moluks/indische keuken is toch echt wel de Rendang!

Daarom wil ik graag mijn eigen recept met jullie delen.

Rendang (pittig gestoofd rundvlees)

  • 1 kg rundlappen-mager stoofvlees
  • 1 stengel citroengras
  • 3 blaadjes daun salam (indonesische laurier)
  • 3 blaadjes djeroek poeroet (limoenblaadjes)
  • 500 ml kokosmelk
  • zonnebloemolie

boemboe:

  • 2bij2 cm gember
  • 2bij2 cm laos
  • 6 teentjes knoflook
  • 1 el trassi
  • 7 kemirie nootjes
  • 5 sjalotjes
  • 5 grote pepers(lomboks of 3 rawits)
  • 1 el koriander
  • 2 tl komijnzaad
  • 1 el koenjit (geelwortel)

 

  1. Snijd het vlees in smalle reepjes. Haal het buitenste laagje van de citroengras af en kneus het zodat hij plat en gebarsten is(zo komen de smaken goed vrij).
  2. Haal het schors van de gember en de laos
  3. Meng de ingrediënten van de boemboe in een vijzel of keukenmachine(voeg dan 2 el zonnebloemolie toe).
  4.  Braad het vlees in wat zonnebloemolie. Gebruik een braadpan met een dikke bodem.
  5. Gooi ondertussen de boemboe er doorheen.
  6. Laat het geheel een mooie kleur krijgen en voeg wat zout toe.
  7. Giet 300 ml van de kokosmelk in de pan(roer de kokosmelk eerst goed door!) en laat het langzaam aan de kook komen.
  8. Eenmaal aan de kook laat je het 1 uur sudderen(totaal 2.5 uur) en roer regelmatig de pan goed door. Na 1 uur gooi je er nogmaals 100 ml kokosmelk bij in en herhaal je stap zes.
  9.  Vervolgens laat je het nog 1,5 uur sudderen en roer je nog regelmatig goed de pan door.

20160405_151107

*Serveer met witte rijst en andere indonesische gerechten zoals atjar, sajoer boontjes of pompoensoep(als saus).

Print Friendly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *