Jaaa daar is ie dan: mijn befaamde sateh recept. Heerlijk voor op een bbq, verjaardag of zomaar.
Je kan het met rund, varken, kip of kalkoen maken- het smaakt allemaal even lekker. In Indonesië heb je standaard keuze uit 3 smaken: sateh gambing (geit) sateh babi (varken) en sateh ajam (kip).
Sateh
- Vlees
- Sateprikkers
- Ketjap
- 1 teentje knoflook
- Snuf zout en peper
- 1 el tamarinde pasta
- 1 tl koriander poeder
- 1 tl laos poeder
- 1 el Zonnebloemolie
- Snijd het vlees in gelijke blokjes(ivm de garing) en zet het in een kom met de marinade- alle ingrediënten.
- Roer alles goed door en laat het een uur marineren in de koelkast.
- Zorg dat het vlees eerst op kamertemperatuur is voor je het braad op de bbq, grill of braadpan.
- Bak het rondom bruin. (Snijd een vleesblokje open om te kijken of het gaar is, vooral bij kip)
*serveer met gadogado, satehsaus, gebakken uitjes en kroepoek!