Mijn versie vegan versie van Tjap tjoy van de chinees, in indonesië noemen ze het ook wel Cap Cai, zelfde verschil!
Tjap Tjay
- 300 gr (wok)groente; veel tauge, prei, paprika, chinese kool, paksoi, witte kool, bamboe
- Optioneel hete peper of rawit, maïs, bereide omelet, krab of kip eraan toevoegen
- Scheut Biologische ketjap (ekoplaza of andere bio winkel)
- Kruiden: zout, peper, 1 tl laos en 1 tl gemberpoeder
- Scheut water
- Sjalot en knoflookteentje
- Snijd de groente in blokjes, reepjes, wat jij maar wil.
- Fruit het sjalotje en de knoflook in wat zonnebloem of olijfolie in een wokpan.
- Bak de groenten mee, giet een half kopje water en de ketjap erover heen en meng de kruiden door het geheel.
- Laat het goed aan de kook komen om het vervolgens door te blijven roeren voor een kleine 3 minuten .
- Kook de groenten beetgaar en voeg wat maïzena toe als je een stevig sausje wilt hebben.
*Serveren met rijst en evt nog een oosters bijgerechtje.
Tip; Voor extra beleving kan je sesamzaadjes en een drupje sesamolie toevoegen aan de saus bij het inkoken.