Het is winter en ik kan wel wat extra endorfine gebruiken. Gelukkig zit dat in cacao en chocolade is daar van gemaakt 🙂
Maar waarom is de chocoladereep van Tony ChocoLonely zo dúúr die ik in de winkel kan kopen? & waarom zit hier nog steeds suiker in :(. Ik maak chocoladecakes en –taarten dus waarom eigenlijk geen gewone chocolade?
Vanaf nu doe ik dat dus wel! Het bespaart me mijn centjes én ik kan een onbeperkte voorraad maken.
Maak ook je eigen overheerlijke zelfgemaakte chocoladerepen. Onderstaand recept is voor één pure reep:
- 3 flinke el cacaopoeder
- 3 flinke el vloeibare kokosolie (50 gr)
- 100 gr geweekte dadels (pitloos)
- week de gesneden dadels in een kommetje in lauw water.
- smelt de kokosolie in een pannetje op laag vuur.
- draai het vuur uit en voeg de cacaopoeder toe, meng het tot een glad mengsel.
- gooi alles in een keukenmachine en zorg dat er geen stukjes dadel meer overblijven.
- leg een velletje keukenfolie neer en smeer het chocolademengsel in de lengte uit.
- zorg dat alle kanten van de reep goed dicht zitten door het velletje strak om de reepvorm te wikkelen.
- leg het nu voor minstens 3 uur in de diepvries om daarna stukjes af te breken.
- bewaar in de koelkast of diepvries.
*variatie:1 kokosmelk en geweekte amandelen met honing voor een witte chocolade reep.
*variatie2: meng wat geweekte noten als macadamia en hazelnoten en goji besjes door het cacaomengsel.